May 6, 2014

Occupational Safety & Health at The Workplace


OCCUPATIONAL SAFETY & HEALTH  AT THE WORKPLACE

14-15 May 2014 
MEF Phileo Damansara 2, Petaling Jaya 

Enterprises should have exemplary Occupational Safety and Health (OSH) performance to ensure the protection of all people affected by work activities. Employers should have systems for assessing and controlling risks, aimed at preventing harm to people from work-related incidents and accidents, thereby minimizing absences from work and disruption to processes, services and communities.

The efficient management of OSH risks is best achieved by instilling a safety culture within the organization, adopting a preventative approach, installing effective internal training systems, applying risk management and control principles aligning OSH intervention with other business operations.

The training package is designed to assist employers to understand the basic OSH elements at the workplace. The training package will discussed legal requirements, duties and responsibilities of employers and employees and study the commons hazards and how to control them in order to improve the workplace.

Objectives

By the end of the two days session the participants would be able:

· To increase awareness and understanding of Occupational Safety, Health & Welfare at workplace;
· To induce a positive attitude towards safe and health ;
· To reduce industrial accidents at workplace; and
· To promote an effective safety and health practices at the workplace

Topics Covered

DAY 1 

TIME
SESSION
Duration
TOPICS

9:00
SESSION 1
1 hour 30 min
Introduction to Safety and Health at work
Creating the OSH Policy
10:30
BREAK
10:45
SESSION 2
45 min 
Introduction to  OSH ACT 1994

SESSION 3
1 hour 35 min
Ergonomics
13:05
LUNCH
14:05
SESSION 4
1 hour 15 min
Electricity
15:20
BREAK
15:45
SESSION  5
1 hour 20 min
Fire and Explosion
17:05
RECAP

DAY 2

TIME
SESSION
Duration
TOPICS

9:00
SESSION 6
1 hour 5 min
Emergency Responses
10:05
SESSION 7
1 hour
Trip, Slip and Fall 
10:30
BREAK
10:45
SESSION 7
continuation
Trip, Slip and Fall 
11:20
SESSION  8
1 hour  10 min
Hazard identification, Risk Assessment and control
12:30
LUNCH
13:30
SESSION 9
50 min
Harassment and violence at work
14:20
SESSION 10

1 hour 25 min 
Accident Investigation 
15:45
BREAK
16:00
SESSION 11
1 hour
Safety inspection at the workplace  
17:00
CLOSING

Target Audience

· Human Resources Administrators,
· Safety and Health Initiators/ Advocators;
· New member of the Safety and Health Committee
· New employees.

Trainer

Anis Fahmy Pauzi is the OSH Consultant of the Malaysian Employers Federation. He is trained specifically on OSH performance and workplace improvement by Nippoin-keidenran International Corporation Center of Japan and has attended advanced training on workplace improvement organized by OSH Centre and Japanese International Corporation Agency, Department of Labour and Employment, Government of Philippines .He is a Certified Trainer registered with the Human Resources Development Berhad (PSMB), with 16 years experience in Occupational Safety and Health. Previously, he served as an training officer at the National Institute of Occupational Safety and Health (NIOSH), Malaysia for 5 years. Mr. Anis Fahmy Pauzi holds a Master of Science in OSH Management from University Utara Malaysia. Currently he represents MEF in the SIRIM Industry Standard Committee for OSH, Corporate Consultative meeting of DOSH, several sub-committee on Osh under the purview of the National Council for OSH and is one of the OSH award auditor for the Malaysian Society of OSH. He is also an approved Trainer on Essentials of OSH using the International Training Centre (ITC) – International Labour Organisation (ILO) methodologies and materials which is based in Turin – Italy.

Course Fee

• RM600 (member)
• RM750 (non-member)

For registration form: CLICK HERE

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Popular Posts